VISAGIE TIPS
STAP VOOR STAP
Stap 1. Begin altijd met een crème: Wat mensen vaak niet weten, is dat veel rimpeltjes (en wallen onder de ogen) komen door een gebrek aan vocht in de huid. De crème voegt vocht toe, waardoor de balans herstelt. Het lijkt alsof de rimpels verdwijnen, maar dit zijn alleen geen echte rimpels, maar uitdroging verschijnselen. Tijdens de workshop vertelt Coby hoe je het beste op een natuurlijke manier je huid in balans houdt of zelfs kunt versterken.
Stap 2. Primer: De primer vormt een barrière tussen de huid en de make-up. Door de barrière wordt de huid beschermt en de make-up blijft beter zitten. De belangrijkste bestanddelen van een primer zijn siliconen. Siliconen zorgen voor een gladde huid, vullen fijne lijntjes en vergrote poriën op. Volgens dermatologen kan men niet allergisch reageren op siliconen. Tijdens de visagie workshop kun je primers van diverse merken testen op je huid.
Stap 3. Foundation: Hoe bepaal je de juiste kleur? Daar is maar één antwoord op mogelijk, door de kleuren te testen op je kaaklijn en nergens anders. Heel simpel gesteld kun je zeggen, dat licht blanke mensen een roze ondertoon in de huid hebben en mensen met een getinte huid een gele ondertoon hebben. De foundation kleur moet hier dus ook bij aansluiten. Het klinkt heel simpel, maar dat is het vaak toch niet echt, het blijft een kwestie van zelf testen en uitproberen om de perfecte kleur te vinden. Coby helpt je tijdens de workshop om de juiste kleur foundation bij jouw huidskleur te vinden.
Stap 4. Concealer: is een huidkleurige crème, pasta of stick die wordt gebruikt om donkere kringen, rode adertjes, oneffenheden of vlekjes op het gezicht te camoufleren. In tegenstelling tot foundation gebruik je dit plaatselijk en in principe alleen als je iets wilt verbergen. De groene variant is gemaakt om rode vlekjes of pukkeltjes te neutraliseren. De roze en abrikoos-achtige variant is gemaakt om blauwe wallen te neutraliseren. Let op! Gebruik met name de groene variant met mate en smeer nooit concealer (of foundation) op open wondjes, want dit zal ongetwijfeld een infectie veroorzaken. Verdikkingen onder de ogen zijn helaas niet te camoufleren. Tijdens de visagieworkshop vertelt Coby je wat tips om verdikkingen onder je ogen te voorkomen.
Stap 5. Oogschaduw, welke kleuren staan het best bij jouw ogen?
Voor blauwe of grijze ogen: Taupe, grijs, violet, paars en donker blauw (een tint donkerder dan de kleur van uw ogen laat ze pas echt blauw lijken). Iets aparter: zilver, turkoois, fuchsia (haalt iedere tint blauw op).
Groene of groenbruine ogen: Bruin, abrikoos, paars, kaki of mosgroen. Iets aparter: goud, lime, grasgroen of helder paars.
Bruine ogen: Koper, brons, champagne (is het zelfde als zachtroze met een beetje abrikoos), bruin (voor de reebruine ogen look), beige en kaki-groen.
Alle ogen: Blauwe of grijze basis en een lichtblauwe of lichtgrijze kleur daarboven. Iets aparter: zilveren oogschaduw met glitter. Helaas is een glitteroogschaduw niet geschikt voor dames met een wat oudere huid. Het laatste wat je wilt is je kraaienpootjes highlighten.
Tijdens iedere visagieworkshop demonstreert Coby hoe je heel simpel smalle oogleden kunt verbreden.
Stap 6. De wenkbrauwen: Zorg dat je wenkbrauwen altijd mooi in vorm zijn. Het geeft een verzorgder uiterlijk en het creëert meer ruimte tussen de ogen en de wenkbrauwen en men ziet het resultaat van een blik die meer open staat onmiddellijk. Verwijder nooit haartjes aan de bovenkant van de wenkbrauwen.
Tijdens de visagie workshop leert Coby je hoe jouw wenkbrauwen de mooiste vorm krijgen.
Stap 7: De wimpers: Volle en lange wimpers willen we allemaal. Mascara biedt de uitkomst. In iedere visagieworkshop demonstreer ik hoe je heel eenvoudig extreem lange wimpers kan krijgen, zonder extensions te gebruiken. Alleen wil mascara nog wel eens klonteren en plakken de haartjes aan elkaar. Om dit te voorkomen zorg er dan voor dat je niet teveel product op het mascara borsteltje zit. Geen visagist zal het zonder de wimpertang kunnen stellen voor een goed resultaat. Tijdens de visagie workshop vertelt Coby een handige tip waarmee je voorkomt dat je mascara minder zal klonteren.
Stap 8: Lippen: Als je foundation aanbrengt op het gezicht, breng dan ook een beetje aan op je lippen. Zo blijft het lippotlood en lippenstift beter zitten. Teken de rand van je lippen in dezelfde kleur als de lippenstift of lichter, liever niet donkerder voor een onnatuurlijke uitstraling. Breng nu de lippenstift aan, bij voorkeur met een penseel en kom niet te dicht tegen de rand van de lippen. Even afdeppen met een zakdoekje en breng een tweede laag lippenstift aan. Wil je je ogen meer laten opvallen dan vertelt Coby tijdens de workshop welke kleur lippenstift je het beste kunt gebruiken.
Stap 9: Blush: Voor en groot gedeelte is de kleur een persoonlijke voorkeur, maar er zijn enkele basisrichtlijnen. Licht roze en abrikoos kleuren passen meestal bij lichtere huidtinten. Oranje, paars en bessenrood passen goed bij donkere huidtinten. Tik het teveel aan poeder van de kwast om strepen te voorkomen. Via de ‘strobing’ techniek vertelt Coby jou in de workshop hoe jij je gezicht meer kan laten stralen. Deze techniek wordt vaak toegepast voor de make-up van bruidjes.
Stap 10: Finishing touch. Afpoederen met een matte poeder is belangrijk voor een goed effect op een foto. Tijdens de workshop wordt verteld welke poeder je hiervoor het beste kunt gebruiken. Na het opbrengen van je make-up gebruik je fixing spray, ook wel setting spray genoemd. Deze spray zorgt ervoor dat je make-up zo lang mogelijk goed blijft zitten. Daarnaast vermindert de fixing spray het poederige effect van make-up en zorgt het voor een natuurlijk effect. Deze spray is essentieel bij een fotoshoot of bij bruidsmake-up.
Bergsma-lifestyle.nl verzorgt de visagie ook voor Bergsma-photography en organiseert visagieworkshops op aanvraag.
https://www.bergsma-lifestyle.nl/visagie-workshop/