AFSCHEIDS- EN UITVAARTFOTOGRAFIE

Biedt steun om het verdriet te overleven.

 EEN AFSCHEID- OF UITVAARTREPORTAGE BIEDT TROOST

Een fotoreportage is misschien niet het eerste waar je aan denkt, wanneer je geconfronteerd wordt met het afscheid nemen van een dierbare.
De ervaring leert dat foto’s van een afscheid en uitvaart heel waardevol kunnen zijn. Deze foto’s openen makkelijker een gesprek en kunnen ondersteuning bieden bij het overleven van het verdriet.

Afscheidsreportage baby Joah
Afscheidsreportage twee bomen

EEN AFSCHEIDSREPORTAGE

Steeds vaker wordt in de laatste levensfase van een dierbare een afscheidsbijeenkomst georganiseerd. Persoonlijk van iedereen afscheid kunnen nemen die je lief is. Samen herinneringen ophalen, samen proosten, samen lachen, samen huilen… je verbonden voelen. De één prefereert een klein gezelschap, de ander een groter gezelschap. De locatie kan zijn in de vertrouwde thuis omgeving, een favoriet restaurant, onze luxe fotostudio of op een plek waar speciale herinneringen liggen.

Als afscheidsfotograaf zijn wij als een kameleon aanwezig en leggen alle dierbare momenten vast. Deze kostbare herinneringen bieden troost voor familie en vrienden en worden vaak gebruikt voor een fotopresentatie tijdens de uitvaartceremonie.

Tijdens een persoonlijk of telefonisch gesprek vragen Johan of ik wat jij en jouw gezinsleden belangrijk vinden om vastgelegd te hebben. Een afscheid waarbij jij de regie houdt met herinneringen zoals jij in het leven staat.

 

EEN UITVAARTREPORTAGE 

Als uitvaartfotograaf nemen wij gepaste afstand, zodat jullie in alle rust afscheid kunnen nemen. Om een volledige reportage te maken komt de fotograaf af en toe dichterbij en naar voren.  Ondanks het grote verdriet bij het afscheid, zijn er altijd mooie momenten. Mensen die speciaal voor de uitvaart van ver zijn gekomen, een knuffel, een kus of een hand. Die kleine lichtpuntjes laten wij in onze reportages zien.

Wij kunnen aanwezig zijn bij het beschilderen van de kist, het uitdragen
van de overledene, het sluiten van de kist, het laatste moment in de ovenkamer de teraardebestelling, de condoleance, asverstrooiing etc.

Extra informatie over de fotografen:
Fotograaf Coby Bergsma heeft op het gebied van afscheids- en uitvaartreportages met overleden baby’s en kinderen veel ervaring opgedaan.  Zij werkt vanaf 2017 als vrijwilligster bij Stichting Still. 

Fotograaf Johan Bergsma (van Bergsma-Photography) heeft op het gebied van afscheidsreportages veel ervaring opgedaan o.a. bij Stichting A.L.S. waar hij als vrijwilliger heeft gewerkt. Hij heeft ook veel ervaring op het gebied van uitvaarten met militair ceremonieel.

De foto’s:
De foto’s worden in hoge resolutie op een USB-stick geplaatst, die bij voorkeur persoonlijk wordt afgeleverd of aangetekend wordt verzonden.

Werkgebied:
Wij werken in heel Nederland.

 

Afscheidsreportage handen en hart

Het kunstwerk met de handen en hart is gemaakt door kunstenares Adrianne Rook in Steenwijk.

of TARIEVEN

Basis reportage

 • Circa 2 uur fotografie
 • Circa 25 digitale bestanden in hoge resolutie bewerkte foto’s in kleur en/of zwart/wit 
  € 325,- 
 • Optioneel: een fotoalbum 20 x 20 € 125,-
 • Optioneel: een extra fotoalbum € 75,
 • Ieder extra uur € 85,- 

Uitgebreide reportage

 • Een complete reportage gedurende de gehele dag.
 • Circa 75 digitale bestanden in hoge resolutie bewerkte foto’s in kleur en/of zwart/wit
 • € 895,- 
 • Optioneel: een fotoalbum 20 x 20 € 125,
 • Optioneel: extra fotoalbum € 75,

Prijzen zijn inclusief btw en reiskosten (binnen een straal van 20 km vanaf Steenwijk) . Extra is € 0,19 per km.

Maatwerk is altijd mogelijk. Neem gerust contact op met fotograaf Coby of fotograaf Johan en samen gaan we er altijd uitkomen!  Want we weten hoe belangrijk deze reportage is. 

 

Coby is een fotograaf die met respect afstand neemt en houdt. Zij heeft alles in beeld, houdt dit overzicht en brengt het op een bijzondere en mooie manier. Ze is er, maar ook weer niet. Met haar werk kan een familie met een gerust hart terugkijken op de dag van afscheid van een dierbare. Ook als collega-professional is het fijn om met haar samen te werken en mee te denken in elkaars werk.
Richard Krist
Uitvaartbegeleiding Afscheidshuys Steenwijk