AFSCHEIDS- EN UITVAARTFOTOGRAFIE

Biedt steun om het verdriet te overleven.

 EEN AFSCHEID- OF UITVAARTREPORTAGE BIEDT TROOST

Een fotoreportage is misschien niet het eerste waar je aan denkt, wanneer je geconfronteerd wordt met het afscheid nemen van een dierbare.
De ervaring leert dat foto’s van een afscheid en uitvaart heel waardevol kunnen zijn. Deze foto’s openen makkelijker een gesprek en kunnen ondersteuning bieden bij het overleven van het verdriet.

Afscheidsreportage baby Joah
Afscheidsreportage twee bomen

EEN AFSCHEIDSREPORTAGE

Steeds vaker wordt in de laatste levensfase van een dierbare een afscheidsbijeenkomst georganiseerd. Persoonlijk van iedereen afscheid kunnen nemen die je lief is. Samen herinneringen ophalen, samen proosten, samen lachen, samen huilen… je verbonden voelen. De één prefereert een klein gezelschap, de ander een groter gezelschap. De locatie kan zijn in de vertrouwde thuis omgeving, een favoriet restaurant, onze luxe fotostudio of op een plek waar speciale herinneringen liggen.

Als afscheidsfotograaf zijn wij als een kameleon aanwezig en leggen alle dierbare momenten vast. Deze kostbare herinneringen kunnen troost bieden en worden vaak gebruikt voor een fotopresentatie tijdens de uitvaartceremonie.

Tijdens een persoonlijk of telefonisch gesprek vragen Johan of ik wat jij en jouw gezinsleden belangrijk vinden om vastgelegd te hebben. Een afscheid waarbij jij de regie houdt met herinneringen zoals jij in het leven staat.

 

EEN UITVAARTREPORTAGE

Als uitvaartfotograaf nemen fotograaf Coby en Johan Bergsma gepaste afstand, zodat jullie in alle rust afscheid kunnen nemen. Om een volledige reportage te maken komt de fotograaf af en toe dichterbij en naar voren.  Ondanks het grote verdriet bij het afscheid, zijn er altijd mooie momenten. Mensen die speciaal voor de uitvaart van ver zijn gekomen, een knuffel, een kus of een hand. Die kleine lichtpuntjes laten wij in onze reportages zien.

Wij kunnen aanwezig zijn bij het beschilderen van de kist, het uitdragen
van de overledene, het sluiten van de kist, het laatste moment in de ovenkamer de teraardebestelling, de condoleance, asverstrooiing etc.

Werkgebied:

Wij werken in heel Nederland

Extra informatie over de fotografen:

Fotograaf Coby Bergsma heeft op het gebied van afscheids- en uitvaartreportages met overleden baby’s en kinderen veel ervaring opgedaan. Zij werkte een paar jaar als vrijwilligster bij Stichting Still. 

Fotograaf Johan Bergsma (van Bergsma-Photography) heeft op het gebied van afscheids- en uitvaartreportages veel ervaring opgedaan o.a. bij Stichting A.L.S. waar hij als vrijwilliger heeft gewerkt. Hij heeft ook veel ervaring op het gebied van uitvaarten met militair ceremonieel.

 

Wij kunnen op aanvraag gezamenlijk of individueel als fotograaf aanwezig zijn

De foto’s:
De fotoserie ontvang je in een hoge resolutie op een USB-stick, die bij voorkeur persoonlijk wordt afgeleverd of aangetekend wordt verzonden.

 

Herinneringsfoto retoucheren, bewerken, digitaliseren en afdrukken voor een uitvaart: 

Bij vrijwel iedere condoleance, begrafenis of crematie staat een foto van de overledene bij de kist. Vaak heeft men geen geschikte portretfoto, omdat er storende elementen op staan.  Wij bewerken, retoucheren en digitaliseren de foto vakkundig tot een mooi herinneringsportret. De achtergrond van de foto moet worden verwijderd of voorzien worden van een andere kleur.

* De kleur retoucheren.
* Foto omzetten in zwart wit.
* De foto bijsnijden, zodat de geportretteerde prominenter in beeld komt.
* Inscannen van een oude foto, dia of negatieven is mogelijk.
* Meest voorkomende formaten zijn; 20 x 20, 13 x 19 of 20 x 30
Met voorrang zullen wij de bewerking uitvoeren en met spoed de foto bezorgen of verzenden naar de familie of de uitvaartondernemer. 

 

Afscheidsreportage handen en hart

Het kunstwerk met de handen en hart is gemaakt door kunstenares Adrianne Rook in Steenwijk.

TARIEVEN 

Basis reportage

 •  Circa 3 uur fotografie
 • Circa 25 digitale bestanden in hoge resolutie bewerkte foto’s in kleur en/of zwart/wit
  € 395,- 
 • Optioneel: een fotoalbum
  15×15 = € 85,- 
  15×20 of 20×20 = €  105,-  
  20×30 = € 125,-
  25×25 = € 155,- 
  30×30 = € 175,-  
  Extra spread = meerprijs
  Embossing tekst op cover € 20,- per regel of graveer afbeelding/ tekst op cover € 20,-
 • Ieder extra uur € 85,-

Uitgebreide reportage

 • Een complete reportage gedurende de dag van de uitvaart.
 • Circa 50 digitale bestanden in hoge resolutie bewerkte foto’s in kleur en/of zwart/wit
 • € 925,-  incl. een mini fotoalbum t.w.v. € 85,-
  Optioneel: een fotoalbum 
  15×15 = € 85,- 
  15×20 of 20×20 = €  105,-  
  20×30 = € 125,-
  25×25 = € 155,- 
  30×30 = € 175,-  
  Extra spread = meerprijs
  Embossing tekst op cover € 20,- per regel of graveer afbeelding/ tekst op cover € 20,-

Retoucheren portretfoto’s en bewerken van foto’s voor een uitvaart:
€ 35,- per bewerking exclusief fotoafdruk.

Reiskosten: € 0,29 per gereden kilometer

 

 

 

Coby is een fotograaf die met respect afstand neemt en houdt. Zij heeft alles in beeld, houdt dit overzicht en brengt het op een bijzondere en mooie manier. Ze is er, maar ook weer niet. Met haar werk kan een familie met een gerust hart terugkijken op de dag van afscheid van een dierbare. Ook als collega-professional is het fijn om met haar samen te werken en mee te denken in elkaars werk.
Richard Krist
Uitvaartbegeleiding Afscheidshuys Steenwijk